طريقة عمل المكدوس

طريقة عمل المكدوس


المقادير :

3 كيلو باذنجان صغير الحجم
صحن ملح
نصف كيلو عين جمل
7 فصوص من الثوم
3 ملاعق فلفل احمر
ملعقة صغيرة ملح
فلفل شطة ناشف ومهروس
طريقة التحضير :
يتم سلق الباذنجان علي النار لمدة ثلت ساعة
بعد ذلك نقوم بعمل فتحة صغيرة في الباذنجان ونضع فيها ذرة ملح
نهرس عين الجمل والثوم ونضع الملح والفلفل الشطة والفلفل الاحمر
نقوم بحشو الباذنجان بالمكونات السابقة
نضع الباذنجان في مصفى ونضع عليه ثقل كي يزيل منه الماء
يترك لمدة يوم وبعد ذلك نقوم بتعبئته في مرطبان ونضع عليه زيت ويترك يومين


بالهنا والشفا
Previous
Next Post »
Thanks for your comment